han-hagg

Over Han Hagg

(Deze pagina komt grotendeels overeen met wat gemeld staat op www.koningskerk.nl/over ons/predikanten)

Even voorstellen als predikant van de Koningskerk

Mijn naam is Han Hagg. En ik heb mooi werk, want ik ben als predikant aan de Koningskerk in Zwolle-zuid verbonden! Op j.l. 14 oktober (mijn verjaardag) was het exact 25 jaar geleden dat ik aan de gemeente verbonden ben. Vanaf dat moment hebben we onder Gods zegen heel veel met elkaar mogen meemaken.

Speciale gebeurtenissen die emotioneren, omdat ze diep ingrijpen in mensenlevens: nieuw leven dat de Schepper geeft, of gemeenteleden die door Hem worden bevorderd tot heerlijkheid, en alles wat daartussenin zich in mensenlevens afspeelt. Vaak speelt de gemeente daar een rol in. Jongeren die elkaar hier ontmoeten, verliefd worden en trouwen, met God en zijn gemeente als getuigen: een goed begin! En het feest als (meest) jonge mensen belijdenis van hun geloof afleggen en bewust kiezen voor God, die al vanaf hun doop als klein kind hen heeft willen begeleiden. Mensen die op latere leeftijd tot geloof komen, van hun geloof getuigen, en middels de doop bij Christus, de Heer van de kerk, en daarmee bij zijn kerk gaan horen. Maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat er zijn, die misschien hoopvol begonnen, maar door welke oorzaak ook vervreemd raakten. Het is een van de grote uitdagingen van samen-gemeente-zijn er ons voor in te zetten dat vervreemding van Christus en zijn gemeente wordt voorkomen en tegengegaan.

De gemeente groeide inmiddels van 800 (1989, bij de start van de gemeente) naar meer dan 1470 leden (oktober 2015) en telkens vinden nieuwe mensen de weg naar de Koningskerk-gemeente. Mee daardoor blijft het een levendig en boeiend gebeuren, waarin we proberen de dingen niet te laten ‘vastroesten’: nieuwe initiatieven zijn voortdurend in de maak. Samen willen we onze Koning volgen, dag in dag uit zo bewust als ’t maar kan op weg naar de Dag van zijn terugkomst op aarde, wanneer Hij alle dingen nieuw zal maken. Die weg wil ik als predikant graag blijven wijzen.

Wie iets meer over mij persoonlijk wil weten

Ik ben geboren in Wassenaar (1954), als oudste van zes kinderen. Daar ging ik naar de Chr. Lagere school, gevolgd door het Chr.Lyceum Dr. W.A. Visser ’t Hooft in Leiden. Eerst koos ik voor een opleiding in Landschapsbouw (Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsachitectuur, indertijd in Boskoop gevestigd). Die maakte ik af, maar intussen was mijn belangstelling behoorlijk verschoven naar de kant van theologie en evangelisatie (nam jarenlang deel aan de activiteiten van de Vereniging Evangelisatie & Recreatie).Zo belandde ik in Kampen aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde kerken in Nederland aan de Broederweg.

In die tijd leerde ik Rianne kennen, met wie ik in 1983 trouwde. We kregen samen vier kinderen: de eerste, Kirsten werd in Kampen geboren, de tweede, Marieke, en derde, Jan Paul, in Kollumerzwaag, waar we vanaf 1986-1990 woonden (twee streekgemeenten in Friesland, Twijzel en Kollumerzwaag-Zwaagwesteinde hadden me beroepen als beginnend predikant), en Marnix, de vierde, die in Zwolle geboren werd. Het gezin, met uitbreiding en al staat ook op deze site: zie artikel ‘Foto van het jaar’.

Wie meer wil weten over de gemeente of over ons: altijd welkom aan de Mgr. Nolenslaan 11 (wijk Ittersum, vlak tegenover de Koningskerk, aan de andere kant van het spoor). Ook per telefoon of mail zijn we bereikbaar.

Of spreek me aan na afloop van een bezoek aan de Koningskerk.

Een hartelijke groet en graag tot ziens!

Han Hagg

Een gedachte over “Over Han Hagg

  1. Hallo Han, we luisteren naar de Messia en dachten terug aan het kerkje in Wassenaar, waarvoor jij ons uitnodigde. Je moeder zong in het koor dacht ik. Wij zij al een poosje pensionadoos en wonen in het Heuvelland van zuid Limburg,, we lerken in Maastricht NGGv. We wensen jullie nog een mooie kerstdag en een gezegend 2021

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s